Viime aikoina olen käyttänyt pääosin Arch Linuxia ja ihan tyytyväinen olen koko järjestelmään. Pikkuharmeja on, mutta ne ovat helposti ratkaistavissa. Eli siis, Arch Linux on i686-optimoitu kevyt ja yksinkertainen jakelu edistyneille käyttäjille. Esimerkkinä graafisia työkaluja ja ääniasetuksia ei asenneta oletuksena, vaan antaa käyttäjälleen vapaat kädet järjestelmän rakentamiseen.

Tällä hetkellä kokeilen Wineä, joka on Linux-ohjelma, jolla voi saada joitakin Windows-ohjelmia toimimaan Linuxissa. Kun kokeilin Winellä (Windowsin) Opera-selainta ja kävin sillä kotisivuillani, niin kävijätietokantani väittää, että käytän Windowsia. Tämä huvitti minua jonkin verran.


915101.jpg Ja kyllä Linuxillakin voi pelata. Esimerkkinä Counter-Strike 1.6 toimii täydellisesti Winellä ongelmitta. Muita Windows-pelejä en ole vielä kokeilut. Kuulemma World of Warcraft toimii myös Linuxissa (Arch Linuxissa ainakin, kun oppaatkin löytyvät). Senkin voisin jossain vaiheessa kokeila, kun WoWia en ole pitkään aikaan pelannut.